SPREEKBEURT

Jouw beurt om een spreekbeurt te houden? Gebruik het toffe pakket van Tikkie Anders. Maak met onze tool een mooie presentatie, bestel de testbox, zoek meer informatie en bekijk de toffe testjes die je in de klas samen kan doen. Zo leer jij en je klasgenoten hoe het is om te leven met een beperkingen.

Waarom zou je het doen?

Soms werkt je lijf of je hoofd net iets anders dan bij een ander. Je hebt autisme, je loopt met een kunstbeen of je ziet bijna niks.  Dat maakt veel dingen een tikkie anders. Misschien heb je zelf een handicap, of je broer of zus. Met deze spreekbeurttool kan je hier mooi over vertellen!

Hoe werkt het?

Download de tool en plak hierin je eigen foto’s, filmpjes en tekst.  Kies daarbij wat slimme slides van ons. Daarin vertellen we over je handicap. Vul de slides wel aan met je eigen verhaal. Want iedereen is anders!

Wat heb je nodig?

Wat je verder nodig hebt is een computer en een camera of telefoon. Hiermee maak je toffe foto’s en filmpjes voor je presentatie. En ben je nog niet zo handig hiermee? Vraag dan hulp aan je ouders, je broer of een vriendin. Samen heb je het zo gemaakt!

Als je kijkt op de pagina ‘testjes’ dan vind je over alle beperkingen wel iets. Goeie informatie, grappige filmpjes, toffe testjes en beroemde mensen. Dit kan je natuurlijk ook gebruiken voor je spreekbeurt!

Testbox

En heb je de gratis testbox al? Alle testjes uit het lespakket kan je thuis doen of gezellig met de hele klas. (Overleg van te voren even met je meester of juf, die helpt je vast.)